NÓŻ DO PORCJOWANIA

Nóż do porcjowania ułatwi krojenie mięsa o każdym stopniu wysmażenia, jego proste ostrze pozwala na wygodne i dokładne porcjowanie potraw. Długość ostrza wynosi 29cm, wykonane ze stali szlachetnej zapewnia trwałość. Wygodna rękojeść pozwala na pewny chwyt podczas krojenia. Idealnie nadaje się do porcjowania żeberek, mostka, schabu, boczku.

 

noz-do-porcjonowania-64939-broil-king-01
noz-do-porcjonowania-64939-broil-king-02
noz-do-porcjonowania-64939-broil-king-03
noz-do-porcjonowania-64939-broil-king-04
noz-do-porcjonowania-64939-broil-king-05
noz-do-porcjonowania-64939-broil-king-06

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.