WIÓRKI ORZESZNIKOWE

Wiórki orzesznikowe, sprzedawane w poręcznym opakowaniu z zamykaniem strunowym zatrzymującym wewnątrz cały aromat. Przed zastosowaniem należy namoczyć je przez około 30 minut i umieścić w skrzynce do wędzenia. Jeśli zależy nam na dodatkowym efekcie dymienia możemy zmieszać namoczone wiórki z wiórkami suchymi, co nada naszym potrawom wspaniałego aromatu orzeszków pekan. Efekt jest naprawdę zaskakujący.

 

wiorki-orzesznikowe-00260-grillpro-04
wiorki-orzesznikowe-00260-grillpro-03
wiorki-orzesznikowe-00260-grillpro-05
wiorki-orzesznikowe-00260-grillpro-06
wiorki-orzesznikowe-00260-grillpro-01
wiorki-orzesznikowe-00260-grillpro-02

OBSZERNY PIEKARNIK

Piekarnik Broil King® jest głęboki, wysoki, trwały i dodatkowo izolowany, aby zwiększyć wydajność grillowania. Wysoka pokrywa piekarnika umożliwiana zamocowanie rożna, dzięki temu upieczenie małego prosiaka nie stanowi problemu.

 

DWUSTRONNY ŻELIWNY RUSZT

Ciężkie, żeliwne ruszty doskonale gromadzą i rozprowadzają ciepło. Mogą być używane obustronnie w zależności od potrzeb. W pozycji rynienkowej gromadzą soki z jedzenia, aby je odparować i nadać smakom aromatu. Pozycja stożkowa pozwala uzyskać charakterystyczną kratkę na naszym steku.

 

SYSTEM FLAV-R-WAVE™

System aromatyzerów Flav-R-Wave™ wypełnia do 83% powierzchni piekarnika, dzięki czemu spełnia kilka funkcji: nadaje smak grillowanym potrawom, ochrania palniki oraz równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni piekarnika.

 

PALNIK DUAL-TUBE™

Technologia podwójnej konstrukcji rur Dual-Tube™ rozprowadza gaz równomiernie wewnątrz palnika, pozwalając na utrzymanie takiej samej temperatury zarówno z przodu jak i z tyłu piekarnika grilla ogrodowego.

 

PRECYZYJNA KONTROLA TEMPERATURY

Możliwa jest dzięki specjalnym wielostopniowym zaworom umieszczonym pod pokrętłami sterującymi Sensi-Touch™. Zawory Linear-Flow™ posiadają 180 stopniową skalę regulacji, co pozwala nie tylko na precyzyjne ustawienie temperatury, ale też sterowanie strefami ciepła wewnątrz piekarnika.